Nytt ✨: Månadens lammrecept

Pizza med lammfärs-röra. Foto: Ella Eriksson

I några månader framöver kommer Vadet gård presentera olika recept med lammkött, lagade av Ella Eriksson. Ella är moster till Carina, och jobbar sedan många år med matlagning. Hon är också en av gårdens flitigaste lammköttskunder.
Ella är duktig på att variera lammrecept och ta tillvara på alla delar av djuret, vilket är både svinn-smart och ekonomiskt. Vi börjar med ett snabbt och enkelt recept med lammfärs.

Oktober 2019
Ellas lätt-lagade lammfärs-pizza 🍕🍕🍕


300 gram lammfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 paprika

Riven ost

ca 3 tsk tomatpuré

salt, svartpeppar, timjan och oregano.

Pizza-deg och tomatsås, antingen färdigköpt kit eller egengjort.

Gör så här:
Hacka lök och vitlök och bryn det i stekpanna.
Lägg lammfärsen i pannan och bryn den tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt det steka ihop en stund och lägg i hackad paprika mot slutet.

Sätt ugnen på 220 grader.
Låt röran svalna medan du kavlar ut pizza-degen. Ett färdigt pizzakit räcker till en plåt, och det innehåller också tomatsås i förpackningen.

Lägg pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred på tomatsås, riven ost, lammfärs-röran och sist lite mer riven ost.
Grädda i 220 grader i ca 20 min. Lycka till!😋